Meest gestelde vragen

Hoe gaat een spray tanning?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Sylvie van der Vaart, Lieke van Lexmond, Nikkie Plessen en Estelle Gullit zijn bekende ‘tanning-addicts’.

Ik ga trouwen wanneer kan ik dan het beste een spray tan nemen?

Voor het beste resultaat, boek je een tanning twee dagen voor de bruiloft. Dan is je teint op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij. Wij raden aan om twee weken voor de bruiloft een proeftanning te nemen om je kleur te bepalen.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig).

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Is spray Tanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden

Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Hoelang blijft mijn kleur mooi?

De bruine kleur kun je ongeveer 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème.

Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel.

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Wordt ik niet oranje van Spray Tanning ?

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Waarom wordt ik bruiner van Spray Tanning dan van zelfbruinings producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Wat is een Spray Tanning party ?

Spray tanning is een feest op zich! Perfect voor avondje uit, vriendinnen, studenten, collega’s, vrijgezellenfeesten…

Je bent dan verzekerd van een stralende bruine kleur en een leuke middag / avond.
Wij hebben een speciale spray tent zodat we op elke lokatie kunnen sprayen, zo heb je geen rommel in huis.
Bel ons en vraag naar de mogelijkheden.

Heb je nog meer vragen, neem dan contact met ons op.